Навръх Съединението  жители на 5 пловдивски села организираха протест срещу

...
Навръх Съединението  жители на 5 пловдивски села организираха протест срещу
Коментари Харесай

Жители на 5 пловдивски села организираха протест срещу кариерите за добив на мрамор в Родопите

Навръх Съединението  жители на 5 пловдивски села проведоха митинг против кариерите за рандеман на мрамор в Родопите и за следващ път се оповестиха за тяхното затваряне.    Близо 300 души от Браниполе, Белащица, Марково, Гълъбово и Брестник упорстват да спре работата на кариерите за инертни материали и мрамор над Белащица и да не се позволява разкриването на нови две.

" Не желаем разгръщане на кариерите, което е обвързвано с прахуляк, със замърсяване, камиони непрекъснато по пътищата. Искаме да живеем умерено ". 

" Настояваме за здраве, екология и първокласен живот. Моят наследник е на 12 година Има прахова алергия и още 9 типа алергии ". 

" С всички гърмежи, които се вършат в кариерите, горе къщите се тресат и, колкото повече тази кариера идва, това ще окаже още по-голямо въздействие... ", споделиха протестиращи пред БНР.

Протестното шествие мина през Белащица и Браниполе и спря на околовръстния път на Пловдив, където протестиращите стопираха придвижването за към 15 минути. Образуваха се километрични опашки от чакащи коли, само че до напрежение не се стигна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР